Jump to content

Sky Slate Blueberry Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate
Photo

[module] RaGrid 2.0.1.6-4


  • Please log in to reply
57 replies to this topic
majkinetor
  • Moderators
  • 4512 posts
  • Last active: May 20 2019 07:41 AM
  • Joined: 24 May 2006
No, thats not possible.
Posted Image

Hyun-Su
  • Members
  • 11 posts
  • Last active: Sep 28 2010 12:02 PM
  • Joined: 20 Aug 2010
(I'm bad English. Please forgive me....)

When I push Header to sort, it doesn't work as I think.
For example, there is items F1, F11, F2, F22 and I assign like below.

RG_Sort(hGrd, 1, 2)

I expect "F22, F11, F2, F1" but the result is "F22, F2, F11, F1". :cry: :cry:

Anyway RaGrid is very useful and powerful, Thank you very much..!!

[/b]

evl
  • Members
  • 1237 posts
  • Last active: Oct 20 2010 11:41 AM
  • Joined: 24 Aug 2005
I found a bug with sorting: the options for the sort types are 0, 1 or 2 (not 1, 2, 3). The correct options are:

0=Ascending, 1=Descending, 2=Invert



RaGrid has been very useful for me this week 8)

  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
Is this better than a ListView?

  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
See first post, con: doesn't support Unicode, pro: see image in first post.

  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
Yeah, thanks, guest, but it seems to only support Console font?

mjd02
  • Members
  • 9 posts
  • Last active: Feb 06 2012 03:59 AM
  • Joined: 21 Sep 2011
I have been building an application in AHK_L which reads in mutiple Excel spreadsheets into associative arrays performs calcualtions, filtering and re-displays in multiple ListViews. Its been a bit challenging at times as some basic ListView functionality is not native in AHK_L. So far I have gotten around it and still have good performance.

That being RaGrid really intrests me especially the custom cell options like colored backgrounds which leads me to a few questions:

1.) Can you load plain text string rows into RaGrid as quickly as ListView ? I currently have 50,000 + rows ( x 20 columns ) in a single ListView.

2.) Do colored text background cells / rows significantly slow things down.

It would be a bit time consuming to perform these test as I would need to switch from Unicode and ANSI, convert syntax, etc .. so any insight would be appreciated.

Thanks

wtg
  • Members
  • 251 posts
  • Last active: Dec 19 2012 03:54 PM
  • Joined: 04 Oct 2006
I've only used it for projects that had a small amount of data so I don't know for certain. Hopefully you'll get a response from someone that can tell you definitively, but my suggestion is simply to write a small sample program that loads a bunch of data with colored rows.

It shouldn't take long to generate a test especially with the sample code that is already provided and then you'll have a good idea. My guess is you'll find RaGrid to be faster, probably significantly, written in pure assembly language as it is.

However, if you haven't already you might want to look at the spreadsheet control written by the same guy. It's quite a slick control as well and even more versatile.

Deniss
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
Can I change color for one cell only (not for all cells)?

Cent00
  • Members
  • 8 posts
  • Last active: Jul 05 2012 11:20 AM
  • Joined: 05 Jul 2012
Is there any way to embed RaGrid inside another GUI window?

[edit]
I managed to embed RaGrid inside another GUI already. Just made higher header:
h := 520, header := 370
so other controls can be on top.
How to set Row's color btw? When im using "setrowcolor" it just makes background black no matter which color i choose.

supernene
  • Members
  • 5 posts
  • Last active: May 01 2019 03:39 PM
  • Joined: 29 Feb 2012

I write this code and the ragrid only show the FIRST letter (or number) of the items in the cells,
dont show the complet item.

I run in a pc windows xp and in other pc with windows 7 and obtain the same problem.

I have ragrid.ahk and ragrid.dll in the same folder than the program

The files are here:
http://code.google.c...vn/trunk/RaGrid

Anybody confirm if he gets the same problem?
And why can solved?
 

 

#SingleInstance, Ignore
Gui, +LastFound +Resize
hwnd := WinExist()
hGrd := RG_Add(hwnd, 0, 0, 500, 300, "NOSEL GRIDLINES  ")
RG_AddColumn(hGrd, "txt=color", "type=EDITTEXT" ,  "w=150")
RG_AddColumn(hGrd, "txt=Ext", "type=EDITTEXT", "w=50")
RG_AddColumn(hGrd, "txt=Time", "type=EDITTEXT", "w=125")
RG_AddColumn(hGrd, "txt=Size",  "type=EDITTEXT", "w=75")
Loop 5
{
aCol1=aaaaa
aCol2=bbbb
aCol3=ffff
aCol4=34334
RG_AddRow(hGrd,0,acol1,aCol2,aCol3,aCol4)
}
Gui, Show, w510 h310
return

GuiClose:
Escape::
ExitApp

#Include RaGrid.ahk


hoppfrosch
  • Members
  • 399 posts
  • Last active: Feb 26 2016 05:31 AM
  • Joined: 25 Jan 2006

 

I write this code and the ragrid only show the FIRST letter (or number) of the items in the cells,
dont show the complet item.

I run in a pc windows xp and in other pc with windows 7 and obtain the same problem.

I have ragrid.ahk and ragrid.dll in the same folder than the program

The files are here:
http://code.google.c...vn/trunk/RaGrid

Anybody confirm if he gets the same problem?
And why can solved?
 

 

This occurs due the problem, that RAGrid.dll is written for 32-bit ANSI ....



supernene
  • Members
  • 5 posts
  • Last active: May 01 2019 03:39 PM
  • Joined: 29 Feb 2012

And is there any other dll that works well, or any way to solved the problem ???