Jump to content

Sky Slate Blueberry Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate
Photo

Autohotkey for Pocket PCs / WinCE / Smartphones


  • Please log in to reply
466 replies to this topic
Fry
  • Members
  • 885 posts
  • Last active: Jan 17 2011 09:57 PM
  • Joined: 01 Nov 2007
it doesnt support Edit boxs yet

micha as guest
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --

it doesnt support Edit boxs yet

Hi, well, have you seen my screenshot? Perhaps not all features are working, but they are workling at least a little bit :-)
Ciao
Micha

Fry
  • Members
  • 885 posts
  • Last active: Jan 17 2011 09:57 PM
  • Joined: 01 Nov 2007
well i was looking at your list of currently supported and it didnt mention edit boxs so i thought AHKCE would not have edit box functionality

thats why i said that

Micha
  • Members
  • 539 posts
  • Last active: Dec 31 2011 01:43 PM
  • Joined: 15 Nov 2005
Hi halweg,

I tried out this example script: My PPC shows an oversized white dialog box with two small lines "First name" and ""Last name". No input fields, no posibility to input anything.


With version 8, variables (vFirstName) should work.
The rest of the errors should be done tomorrow. Thank you for your report.
Ciao
Micha

trik
  • Members
  • 1317 posts
  • Last active: Jun 11 2010 11:48 PM
  • Joined: 15 Jul 2007
Aww, Micha :( I was hoping to peak at the source code :? And find out how such an amazing feat is being achieved. Or possibly help you?
Religion is false. >_>

micha as guest
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --

Aww, Micha :( I was hoping to peak at the source code :? And find out how such an amazing feat is being achieved. Or possibly help you?

Hi,
when I'm at home this evening, I will upload the current sources.
I would be glad if you can help a little bit.
Ciao
Micha

Micha
  • Members
  • 539 posts
  • Last active: Dec 31 2011 01:43 PM
  • Joined: 15 Nov 2005

I tried out this example script: My PPC shows an oversized white dialog box with two small lines "First name" and ""Last name". No input fields, no posibility to input anything.

Hi,
I've found the problem:
sFont[sFontCount].point_size = MulDiv(tm.tmHeight - tm.tmInternalLeading, 72, GetDeviceCaps(hdc, LOGPIXELSY));
The result is somehow 96. So autohotkey thinks, the font is 96 pixel... well, no wonder why you can see oversized text...
Muldiv just returned the Denominator. It's working now. (v9)
Ciao
Micha

Micha
  • Members
  • 539 posts
  • Last active: Dec 31 2011 01:43 PM
  • Joined: 15 Nov 2005
Uploaded V10. For changes please have a look at the first post.
Ciao
Micha

halweg
  • Members
  • 127 posts
  • Last active: Jul 06 2015 06:54 AM
  • Joined: 27 Jan 2005
It becomes blind a little bit if one cannot launch different ahk files separately. Always "autohotkey.ahk" is used.

Now the dialog box works.

But it often happens to me that the PDA hangs while testing.

What about SEND? How does it works? Was it tested?

Does GUI, ADD, PICTURE works?
Posted Image

Micha
  • Members
  • 539 posts
  • Last active: Dec 31 2011 01:43 PM
  • Joined: 15 Nov 2005

It becomes blind a little bit if one cannot launch different ahk files separately. Always "autohotkey.ahk" is used.

I'm working on that....

Now the dialog box works.

Good news. Lets see, what else is working....

But it often happens to me that the PDA hangs while testing.

I don't know if I can do much against this. Huge objects are allocated on the stack. A lot of functions are called, so the stack is sometimes huge (>10 functions-calls on the stack).
If the stack is full, AutohotkeyCE will crash.
Without rewriting all the huge functions, the crash will remain, but I so not want to rewrite all the code.
My goal is to provide a usable autohotkeyCE even if not all functions are working. I'll upload the latest code, so perhaps other coders can help.

What about SEND? How does it works? Was it tested?

I've tested send, and in my small example it worked.

Does GUI, ADD, PICTURE works?

I haven't tested this. (Just buttons, edits, combos.)

Ciao
Micha

  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
Super!!! Will compiler? Thank you

Boris Brodski
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
Hello AHK Fans!

Does anyone knowns, how to create a non-dialog window on WinCE (with default "ok" button on the top right side)??

Thanks!
Boris

PS
It would be greate to see more sample scripts for AHKCE!

Micha
  • Members
  • 539 posts
  • Last active: Dec 31 2011 01:43 PM
  • Joined: 15 Nov 2005

Hello AHK Fans!
PS
It would be greate to see more sample scripts for AHKCE!


Hi,
well you can use all working functions (see first post) as usual. There's nothing special to WinCE scripts.
Ciao
Micha

sergeich
  • Members
  • 20 posts
  • Last active: Oct 04 2009 09:41 AM
  • Joined: 11 Jan 2008
Hi, Micha! SoundPlay function not work :-(

Micha
  • Members
  • 539 posts
  • Last active: Dec 31 2011 01:43 PM
  • Joined: 15 Nov 2005

Hi, Micha! SoundPlay function not work :-(

Hi, all multimedia commands are not working at the moment
Ciao
Micha