Jump to content

Sky Slate Blueberry Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate
Photo

How can i convert my autohotkey.exe file back to .ahk file?


  • Please log in to reply
16 replies to this topic
windboy
  • Members
  • 31 posts
  • Last active: Sep 04 2008 09:00 AM
  • Joined: 13 Feb 2008
Hi there i was wondering how to get my .exe file back to a .ahk file. I lost the script but only have the .exe program is there anyway to decode my .exe file back? Thank you

SKAN
  • Administrators
  • 9115 posts
  • Last active:
  • Joined: 26 Dec 2005
Download : <!-- m -->http://www.autohotke...oad/Exe2Ahk.exe<!-- m -->

From command prompt:

Exe2Ahk Script.ahk

:)

windboy
  • Members
  • 31 posts
  • Last active: Sep 04 2008 09:00 AM
  • Joined: 13 Feb 2008
thank you. but i have forgotten the password and i cant retrieve the coding :( please help me out.

SKAN
  • Administrators
  • 9115 posts
  • Last active:
  • Joined: 26 Dec 2005
Uh Oh! I do not know a way. Maybe Titan could help you, so you may try sending him a PM ( Personal Message ).
But I doubt you will be helped unless you can convince that it is your own script.

:)

tic
  • Members
  • 1934 posts
  • Last active: May 30 2018 08:13 PM
  • Joined: 22 Apr 2007
ha! all sounds a little convenient.....lost the script and forgot the password ;)

polyethene
  • Members
  • 5519 posts
  • Last active: May 17 2015 06:39 AM
  • Joined: 26 Oct 2012
Ways to reverse engineer a compiled script have been discussed on the forum. If you truly forgot the password of your script and need the source try searching the forums.

autohotkey.com/net Site Manager

 

Contact me by email (polyethene at autohotkey.net) or message tidbit


windboy
  • Members
  • 31 posts
  • Last active: Sep 04 2008 09:00 AM
  • Joined: 13 Feb 2008
have been searching the forum...cannot find anything which is helpful. I have no idea how to convince all of you though :(

ManaUser
  • Members
  • 1121 posts
  • Last active: Dec 07 2016 04:24 PM
  • Joined: 24 May 2007
Unless it was an extremely complex script, you're probably better off just recreating it.

Conquer
  • Members
  • 385 posts
  • Last active: Jan 10 2013 02:14 AM
  • Joined: 27 Jun 2006
Well, its always a good idea to have an "About" box that would say it was programmed by you :)

windboy
  • Members
  • 31 posts
  • Last active: Sep 04 2008 09:00 AM
  • Joined: 13 Feb 2008
i just remember something, i may have put N/A to the boxes to prevent decompiling, is there any way to decompile it?

jeromymoore
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
I am also wishing to decompile my script to change a few things.

I dont understand the program that SKAN suggested?
When I open it it just opens a command prompt window and does nothing.

How do I work it?

Thanks!

IsNull
  • Moderators
  • 990 posts
  • Last active: May 15 2014 11:56 AM
  • Joined: 10 May 2007

i just remember something, i may have put N/A to the boxes to prevent decompiling, is there any way to decompile

it?

Yes.
Autohotkey doesn't compile scripts - simplified, a compiled ahk script is only the interpreter exe (authotkey.exe -> autohotkey.bin) with the atached ahk source. The Source can be encrypted and so on...

BUT: The important thing is, that the ahk source (decrypted) is nessecary for the execution of an compiled script. So, before the script can start, the source (at least the first code line, if it's done line by line) must be decrypted. And that's the point of all these code-protector routines. And if the script is able to decrypt the source, we can do that too. Ok, you must have enought reverse engineering skills...

Also, there is a tool, who can "crack" the protection and decompile any ahk script. But don't ask for it. ;)

If you can verify that you are the owner of this script, and the community gives me the authority to do that, I can try to decompile it for you.

so far
IsNull

BAdStArr4522
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --
Hello,

i want to convert my exe to ahk.

but i cant it.. what must i do??
i have exe2ahk.exe

and then??

pls help me :)

Chris Robin
  • Guests
  • Last active:
  • Joined: --

Hello,

i want to convert my exe to ahk.

but i cant it.. what must i do??
i have exe2ahk.exe

and then??

pls help me :)


I also downloaded the link, but when i open it. Nothing happens?

garry
  • Spam Officer
  • 3219 posts
  • Last active: Sep 20 2018 02:47 PM
  • Joined: 19 Apr 2005
an example,
save this script and Exe2ahk.exe somewhere in a folder , make a link to this script
put your example test.exe to desktop, run script, select test.exe >> creates test.ahk

;-- this script in same folder as exe2ahk.exe  ----------------
;-- http://www.autohotkey.com/download/Exe2Ahk.exe ---
setworkingdir,%A_scriptdir%
searchfolder=%A_desktop%             ;-- search from here --
FileSelectFile, F1, 3,%searchfolder%, Please select file ..., AHK exe-files (*.exe)
if F1=
   return
SplitPath, F1, name, dir, ext, name_no_ext, drive
ifexist,%dir%\%name_no_ext%.ahk
   msgbox, 262196,EXE2AHK,File %name_no_ext%.ahk already exist`nWant you convert anyway ?
ifmsgbox,NO
   return
else
  run,exe2ahk.exe "%f1%"
return

result test.ahk
; <COMPILER: v1.0.48.5>
msgbox,hallo
return