SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you type the text displayed into the field underneath.
Smilies
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :arrow: :angel: :clap: :crazy: :eh: :lolno: :problem: :shh: :shifty: :sick: :silent: :think: :thumbup: :thumbdown: :salute: :wave: :wtf: :yawn: :facepalm: :bravo: :dance: :beard: :morebeard: :xmas: :HeHe: :trollface: :cookie: :rainbow: :monkeysee: :monkeysay: :happybday: :headwall: :offtopic: :superhappy: :terms: :beer:
View more smilies

BBCode is ON
[img] is OFF
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by mankvl » 59 minutes ago

is there a way to make S4A autoclose { and ( ?

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by Joe Glines » 13 Jul 2017, 08:18

Our AutoHotkey webinar on July 18th @ 4 EST is going to be walking through using SciTE4ahk. We will also cover things like:

1) Adding Intellisense for additional languages (~80)
2) Tweaking Intellisense to use your file / library
3) Use the Output area as a GUI
4) Customizing your context menu
5) Running multiple instances of SciTE
6) Setting default magnification level

I'm thinking most of this will be known to people following this thread however you still might pick up some gems...

We hope to see you there! You can register for the webinar here. If you register but cannot attend, don't worry, we email out links to the recordings and resources!

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by joedf » 12 Jul 2017, 22:45

Just make it a nice patch-exe? :D

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by evilC » 12 Jul 2017, 16:51

I started a new thread where I provide pre-built versions of Lexikos' version of Scite.
It's still only a ZIP that you have to patch your scite folder with, but it is a more recent version than the one I posted before.
I have still not been able to work out how to modify the installer - I tried replacing the files in the installer (It's just a self-extracting zip) but no dice.
At some point I will try following the installer instructions to build a new one, but I suspect it may not work properly anyway, as I am not sure Lexikos' mods bump the version, so it may try "updating" as it does post-install now, which I guess would wreck everything.
@Lexikos, any thoughts? Also, is my method sound - eg is it OK to just copy source folder over Scite install and ignore instructions to build documentation, add GenDocs etc?

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by sv270190 » 04 Jul 2017, 21:35

Type %var% with minimum key strokes ie key board shortcut for % %

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by sv270190 » 04 Jul 2017, 21:33

How can I get %var% easily

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by WalkerOfTheDay » 16 Jun 2017, 04:49

Well I'm still stuck with the error. Any ideas?

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 22 May 2017, 10:31

Latest update...it's back to working again...not quite sure why or how... I'll keep you updated if something changes!

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 17 May 2017, 03:27

P.S. Unlike WalkerOfTheDay, I don't get any error messages.

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 17 May 2017, 03:27

fincs wrote:That is weird. Can you post here the full contents of the registry key HKLM\Software\SciTE4AutoHotkey (or HKLM\Software\WOW6432Node\SciTE4AutoHotkey)? I have a feeling that the installation directory was incorrectly set.


Here's what the registry HKLM\Software\WOW6432Node\SciTE4AutoHotkey contains:
S4AHK Reg.PNG
S4AHK Reg.PNG (13.13 KiB) Viewed 648 times


fincs wrote:When you open SciTE and it's broken, what is the full process command line of SciTE.exe? (You may have to tweak Task Manager's "Details" tab, by rightclicking on the ListView header, selecting "Select columns" and enabling "Command line").


The Command line says:
"C:\Program Files\AutoHotkey\SciTE\SciTe.exe" "C:\Users\[User]\Documents\..."
Of course, [User] is my username, and the rest of the line is the path to the opened .ahk file.

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by WalkerOfTheDay » 17 May 2017, 02:25

Hi fincs,

I think my toolbar 'exploded too'. Everytime I fire SciTE for the first time I get this
errormessage:

SciTE4.JPG
SciTE4.JPG (49.63 KiB) Viewed 651 times


And the strange thing is, it happens op two pc's !

After clicking OK, I can still use the software, I just lost some buttons like play / MsgBox Creator / Gui creator etc..

Any ideas ?

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by fincs » 16 May 2017, 12:08

That is weird. Can you post here the full contents of the registry key HKLM\Software\SciTE4AutoHotkey (or HKLM\Software\WOW6432Node\SciTE4AutoHotkey)? I have a feeling that the installation directory was incorrectly set.

When you open SciTE and it's broken, what is the full process command line of SciTE.exe? (You may have to tweak Task Manager's "Details" tab, by rightclicking on the ListView header, selecting "Select columns" and enabling "Command line").

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 16 May 2017, 10:51

Thanks for your response, fincs.

Before installing S4AHK, I did ensure there were no SciTE directories remaining on my system. So whatever is there was created when I installed it.

None of the folders are connected to the cloud or to any servers.

I deleted the folder My Documents\AutoHotkey\SciTE...but when I opened S4AHK, nothing changed. No folder has been recreated, either.

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by fincs » 16 May 2017, 09:12

I've taken a look at the ZIP file you provided, and it turns out that you had previously installed SciTE4AutoHotkey to My Documents\AutoHotkey\SciTE. The program files should *not* be placed there because they collide with the user settings folder. I'd recommend you to delete the entire "My Documents\AutoHotkey\SciTE" folder and let S4AHK recreate it with the correct contents the next time you open it. Also, please make sure that no cloud-based storage services are trying to backup or copy the SciTE program folder to the SciTE settings folder (or viceversa).

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 16 May 2017, 08:31

Hi, fincs, thanks for your reply. No InternalAHK.exe processes, or anything related to AHK, are running in task manager.

I'll PM you with a download link from my Dropbox.

Thanks!

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by fincs » 16 May 2017, 05:44

Are there InternalAHK.exe processes listed in Task Manager? Could you upload the entire contents of Program Files\AutoHotkey\SciTE and My Documents\AutoHotkey\SciTE somewhere I can take a look at? (preferably as a zip/7z)

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 16 May 2017, 01:50

fincs wrote:Looks like the toolbar component exploded. Can you uninstall S4AHK, completely nuke any leftovers from Program Files\AutoHotkey\SciTE and My Documents\AutoHotkey\SciTE, reboot, completely turn off the antivirus, then reinstall SciTE4AutoHotkey?


Bad news, mate...it stopped working again. I was working on it yesterday and it worked fine. Then I closed it yesterday evening, reopened it today (my computer hasn't been restarted since then), and it doesn't work. Same issue as before. Any ideas?

Thanks!

Update: I tried uninstalling, rebooting, disabling antivirus etc., and reinstalling, as before. This time, it installed fine, opened and gave me the prompts to modify settings, restarted when I changed the default zoom, installed two updates...and then I closed it, opened my AHK file, and...nothing. Well, not nothing. The data was there. But all the styling gone. Same problem with the toolbar as before. No language options show up. Etc. etc. Thanks for your help!

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by joedf » 12 May 2017, 08:48

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 11 May 2017, 07:41

Went through the steps as you said, except I forgot to turn off my AV, but it was still successful. Functionality has returned. I'll report if anything happens to the contrary! Thanks for your help!

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post by tjdickinson » 11 May 2017, 07:28

Thanks for your replies!

nnnik wrote:That happened to me before.
I think you need to cleck language > AutoHotkey. I'm not sure though.


Unfortunately, that's not even an option. Clicking "Language" doesn't produce anything (no drop‑down menu at all).

joedf wrote:hmmm, what about the portable version?


Sorry, I don't understand. Portable version?

fincs wrote:Looks like the toolbar component exploded. Can you uninstall S4AHK, completely nuke any leftovers from Program Files\AutoHotkey\SciTE and My Documents\AutoHotkey\SciTE, reboot, completely turn off the antivirus, then reinstall SciTE4AutoHotkey?


*gulp* I'll give it a go!

Top