AHK and Windows 10

Talk about anything
User avatar
jNizM
Posts: 2341
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 01:39

AutoHotkey and Windows 10

- post here whats new
- or ask something about Windows 10 with AutoHotkey

Image
Source: RtlGetVersion.ahk

Image
[AHK] 1.1.30.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1803) x64 | [GitHub] Profile
Donations are appreciated if I could help you
User avatar
jNizM
Posts: 2341
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 01:40

GUI difference between Windows 7 | 8.1 & Windows 10

Windows 7
Image

Windows 8.1
Image

Windows 10
Image

Source:
- Gui.ahk (DropBox)
- Gui.ahk (Gist)

Personal Opinion:
Like
- the new Checkbox Hooks
- the new DropDownList & ComboBox Hooks

Dislike
- the new Button Default Border (bold blue)
- the new blue Slider color
- miss the border-line below ColumnTitle
[AHK] 1.1.30.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1803) x64 | [GitHub] Profile
Donations are appreciated if I could help you
User avatar
Masonjar13
Posts: 1405
Joined: 20 Jul 2014, 10:16
GitHub: Masonjar13
Location: Не Россия

Re: AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 10:48

Is it determined yet how significant of an API change there was? Using the preview, as expected, AHK (1.1) was rather unusable. Now that it's officially released, how much change needs to be accommodated for? I won't be installing W10 just yet as I expect security issues, but in the near future I will be, if AHK 1.1 or 2 is fully supported.

As for W10 itself, I have high hopes for it, especially as they're planning to keep it around, better for development. It looks nice and clean, especially the borderless windows. I'll try and virtualize it or something a bit later to really check it out.
Last edited by Masonjar13 on 03 Aug 2015, 20:03, edited 1 time in total.
guest3456
Posts: 2468
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 11:05

AHK is unusable? thats fairly extreme and i'd be surprised if that were the case

User avatar
fincs
Posts: 500
Joined: 30 Sep 2013, 14:17
GitHub: fincs
Location: Seville, Spain
Contact:

Re: AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 12:21

It's not. AutoHotkey works perfectly on my machine.
fincs
Windows 10 x64 Build 17134 / AutoHotkey v1.1.29.01
Get SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 - [My project list]
peterbonge
Posts: 2
Joined: 02 May 2015, 15:03

Re: AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 15:51

I've just upgraded to Windows 10 and it seems that all my scripts are working fine, except things like moving or resizing windows.

Example: I move a window to 0/0, the spy app says it's at 0/0, but it is not at 0/0.
Regards,
Peter Bonge
guest3456
Posts: 2468
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: AHK and Windows 10

30 Jul 2015, 15:59

peterbonge wrote:I've just upgraded to Windows 10 and it seems that all my scripts are working fine, except things like moving or resizing windows.

Example: I move a window to 0/0, the spy app says it's at 0/0, but it is not at 0/0.
see here and read the comments, maybe relevant:
http://ahkscript.org/boards/viewtopic.php?f=6&t=3392

User avatar
joedf
Posts: 6687
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: AHK and Windows 10

31 Jul 2015, 00:15

Definitely looks cleaner. :)
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
peterbonge
Posts: 2
Joined: 02 May 2015, 15:03

Re: AHK and Windows 10

31 Jul 2015, 04:44

guest3456 wrote:see here and read the comments, maybe relevant:
http://ahkscript.org/boards/viewtopic.php?f=6&t=3392
Thanks for the link! That's an interesting post, but it's old and doesn't really solve the problem.
Regards,
Peter Bonge
User avatar
joedf
Posts: 6687
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: AHK and Windows 10

31 Jul 2015, 12:13

Lol I just noticed the gif... Haha wtf
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
Darias
Posts: 2
Joined: 11 Jul 2015, 14:47
Facebook: DariasLuc
Google: DariasLuc
GitHub: DariasLuc
Contact:

Re: AHK and Windows 10

01 Aug 2015, 03:00

Thanks jNizM
User avatar
tank
Posts: 2416
Joined: 28 Sep 2013, 22:15
Facebook: charlie.simmons.7334
Google: ttnnkkrr
GitHub: ttnnkkrr
Location: Louisville KY
Contact:

Re: AHK and Windows 10

01 Aug 2015, 13:39

kinda digging edge browser
We are troubled on every side‚ yet not distressed; we are perplexed‚
but not in despair; Persecuted‚ but not forsaken; cast down‚ but not destroyed;
https://www.facebook.com/ahkscript.org
If you have forum suggestions please submit a pull request
User avatar
maestrith
Posts: 738
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK and Windows 10

01 Aug 2015, 13:41

tank wrote:kinda digging edge browser
Me too :) and as soon as I can put a few plugins in it, I am going to start using it more
AHK Studio OSD GUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a Windows 10 PC Running x64 and AutoHotkey x32
User avatar
tank
Posts: 2416
Joined: 28 Sep 2013, 22:15
Facebook: charlie.simmons.7334
Google: ttnnkkrr
GitHub: ttnnkkrr
Location: Louisville KY
Contact:

Re: AHK and Windows 10

01 Aug 2015, 14:17

A_OSType WIN32_NT
A_OSVersion 10.0.10240
A_AhkVersion 1.1.22.03
only the most minor of discrepancie was 32bit vs 64bit
Screenshot 2015-08-01 15.04.12.png
Screenshot 2015-08-01 15.04.12.png (9.73 KiB) Viewed 6360 times
Screenshot 2015-08-01 15.02.01.png
We are troubled on every side‚ yet not distressed; we are perplexed‚
but not in despair; Persecuted‚ but not forsaken; cast down‚ but not destroyed;
https://www.facebook.com/ahkscript.org
If you have forum suggestions please submit a pull request
User avatar
tank
Posts: 2416
Joined: 28 Sep 2013, 22:15
Facebook: charlie.simmons.7334
Google: ttnnkkrr
GitHub: ttnnkkrr
Location: Louisville KY
Contact:

Re: AHK and Windows 10

01 Aug 2015, 14:54

Screenshot 2015-08-01 15.53.37.png
We are troubled on every side‚ yet not distressed; we are perplexed‚
but not in despair; Persecuted‚ but not forsaken; cast down‚ but not destroyed;
https://www.facebook.com/ahkscript.org
If you have forum suggestions please submit a pull request
User avatar
jNizM
Posts: 2341
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: AHK and Windows 10

03 Aug 2015, 02:06

@tank
Why did you run the script as Ansi on 64-bit?
[AHK] 1.1.30.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1803) x64 | [GitHub] Profile
Donations are appreciated if I could help you
User avatar
Masonjar13
Posts: 1405
Joined: 20 Jul 2014, 10:16
GitHub: Masonjar13
Location: Не Россия

Re: AHK and Windows 10

03 Aug 2015, 20:17

Please refrain from misconstruing my words.

Good to hear it's fairing well, though. One less thing to worry about when I upgrade.
User avatar
tank
Posts: 2416
Joined: 28 Sep 2013, 22:15
Facebook: charlie.simmons.7334
Google: ttnnkkrr
GitHub: ttnnkkrr
Location: Louisville KY
Contact:

Re: AHK and Windows 10

04 Aug 2015, 09:57

because i always use ansi version
We are troubled on every side‚ yet not distressed; we are perplexed‚
but not in despair; Persecuted‚ but not forsaken; cast down‚ but not destroyed;
https://www.facebook.com/ahkscript.org
If you have forum suggestions please submit a pull request
User avatar
jNizM
Posts: 2341
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: AHK and Windows 10

06 Aug 2015, 03:06

tank wrote:because i always use ansi version
Added ansi support

Image
[AHK] 1.1.30.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1803) x64 | [GitHub] Profile
Donations are appreciated if I could help you

Return to “Offtopic”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests