Bluestacks App Control

Ask gaming related questions
theonering1111
Posts: 2
Joined: 07 Feb 2018, 09:59

Bluestacks App Control

07 Feb 2018, 12:17

Hiya! Trying to get Bluestacks to accept some commands, and it's being very stubborn about it. My goal is to be able to have a macro run in the background so that I can still use my computer while it's running. Here's what I've got so far:

1. I've opened Bluestacks (Latest version, Engine version 4.2.2.2002).
2. I'm in my app (Dissidia Opera Omnia).
3. I've got Window Spy: <Link>
4. I've got my code (Run as admin):
Spoiler


The code works fine until it's actually trying to send input to the thing. The GUI shows up, hitting start swaps over to the BlueStacks window, then... nothing. Nothing happens. Nothing gets clicked.

What am I doing wrong? I'm know that BlueStacks (and emulators in general) is very temperamental with AHK, but I'm pretty sure there's something I can do to get it going...
Last edited by theonering1111 on 07 Feb 2018, 19:34, edited 1 time in total.
User avatar
gregster
Posts: 1351
Joined: 30 Sep 2013, 06:48

Re: Bluestacks App Control

07 Feb 2018, 13:00

Have you already tried running the script as admin? Perhaps Bluestacks will then accept clicks...
theonering1111
Posts: 2
Joined: 07 Feb 2018, 09:59

Re: Bluestacks App Control

07 Feb 2018, 19:37

Indeed I have! Fixed my post (It was late at night, missed one of the BBcodes and added the clarification).
SeltsamerHerr
Posts: 11
Joined: 08 Jan 2018, 09:00

Re: Bluestacks App Control

10 Apr 2018, 17:19

You will need to specify the first parameter (if you don't pass "ahk_id %the_actual_hwnd%" as WindowTitle). You might want to chuck your coordinates in there:
ControlClick, X1445 Y768, BlueStacks,, LEFT, NA ; Select Hope Dojo
seraph

Re: Bluestacks App Control

15 Apr 2018, 05:59

theonering1111 wrote:Hiya! Trying to get Bluestacks to accept some commands, and it's being very stubborn about it. My goal is to be able to have a macro run in the background so that I can still use my computer while it's running. Here's what I've got so far:

1. I've opened Bluestacks (Latest version, Engine version 4.2.2.2002).
2. I'm in my app (Dissidia Opera Omnia).
3. I've got Window Spy: <Link>
4. I've got my code (Run as admin):
Spoiler


The code works fine until it's actually trying to send input to the thing. The GUI shows up, hitting start swaps over to the BlueStacks window, then... nothing. Nothing happens. Nothing gets clicked.

What am I doing wrong? I'm know that BlueStacks (and emulators in general) is very temperamental with AHK, but I'm pretty sure there's something I can do to get it going...



This is a beautiful script! I am just hours new to scripting, and also play FFDOO, and was self teaching some script when I stumbled upon yours! Question, I changed the X and Y coords for my computer, and I have bluestacks open on that particular screen where the Hope Dojo is. I ran it as administer, and still not having any luck. The "WeaponEXP Farm" window pops up, I push start, but nothing happens. Any tips? Thanks!

Return to “Gaming”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests