SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Post your working scripts, libraries and tools
User avatar
fincs
Posts: 486
Joined: 30 Sep 2013, 14:17
GitHub: fincs
Location: Seville, Spain
Contact:

SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

01 Oct 2013, 17:01

Imagev3.0.06.01
Image

SciTE4AutoHotkey (screenshot) is a SciTE-based AutoHotkey script editor. It provides:
  • Syntax highlighting
  • Calltips (also known as IntelliSense)
  • AutoComplete
  • AutoIndent
  • AutoHotkey help integration
  • Abbreviations
  • Editing macros
  • Debugging support (requires AutoHotkey v1.1+)
  • Tools for AutoHotkey scripting
  • A toolbar that enables easy access to the tools

Website
Supported OSes: Windows XP SP3+ (32-bit), Windows Vista (32/64-bit), Windows 7 (32/64-bit), Windows 8.x (32/64-bit) and Windows 10 (32/64-bit)
fincs
Windows 10 x64 Build 14393 / AutoHotkey v1.1.24.03
Get SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 - [My project list]
User avatar
joedf
Posts: 4963
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

01 Oct 2013, 17:26

Cool! you posted it here! :D
Would it be a good idea to have a topic for SciTE4AutoHotkey themes/color schemes?
User avatar
DataLife
Posts: 170
Joined: 29 Sep 2013, 19:52

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

01 Oct 2013, 17:40

joedf wrote:Cool! you posted it here! :D
Would it be a good idea to have a topic for SciTE4AutoHotkey themes/color schemes?

+1
Check out my scripts. (MyIpChanger) (XPSnap) (SavePictureAs)
All my scripts are tested on Windows 7, AutoHotkey 32 bit Ansi unless otherwise stated.
User avatar
joedf
Posts: 4963
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

01 Oct 2013, 18:07

@DataLife, where should it be posted? :)
User avatar
DataLife
Posts: 170
Joined: 29 Sep 2013, 19:52

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

01 Oct 2013, 18:56

joedf wrote:@DataLife, where should it be posted? :)

I'm not sure where, but since the theme would not be a script or function then it could not go here.

Maybe in the Other Utilities & Resources section with a link to it in Scite4Autohotkeys main post.
Check out my scripts. (MyIpChanger) (XPSnap) (SavePictureAs)
All my scripts are tested on Windows 7, AutoHotkey 32 bit Ansi unless otherwise stated.
User avatar
joedf
Posts: 4963
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

01 Oct 2013, 19:03

Ok, i have created the topic: "SciTE4AutoHotkey Themes".
viewtopic.php?f=22&t=69
User avatar
fincs
Posts: 486
Joined: 30 Sep 2013, 14:17
GitHub: fincs
Location: Seville, Spain
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

24 Dec 2013, 07:57

SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 - mostly a bugfix/cleanup/hotfix accumulation release

Changes and new features:

Upgraded to SciTE/Scintilla 3.3.7.

AutoHotkey v1.1.13 syntax definition updates.

VisualStudio is now the default style (except on Windows XP due to its lack of the Consolas font).


Bug-fixes:

New extension: Lua scripts are now created without UTF-8 BOM.

Toolbar: minor button size DPI tweak.
fincs
Windows 10 x64 Build 14393 / AutoHotkey v1.1.24.03
Get SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 - [My project list]
FanaticGuru
Posts: 365
Joined: 30 Sep 2013, 22:25

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

26 Dec 2013, 01:27

Is there somewhere to see a complete list of keyboard shortcuts?

I recently discovered the keypad + - and Ctrl + - by accident.

Keypad + Toggle current fold
Keypad - Toggle Commenting

Ctrl Keypad + Increase Font Size
Ctrl Keypad - Decrease Font Size

Makes me wonder what other gems I might be missing.

FG
Hotkey Help - Help Dialog for Currently Running AHK Scripts

AHK Startup - Consolidate Multiply AHK Scripts with one Tray Icon

Google Search, Dictionary, Thesaurus - Quickly Get Information from Specific Web Resources

[Function] Timer - Create and Manage Timers
crazy_bull
Posts: 5
Joined: 31 Dec 2013, 11:56

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 12:17

When I attempt to download the installer file or the .zip file, I get the following message from my antivirus program:

The page you are trying to access contains Trojan.GenericKD.1475268!
Attachments
Download Error.png
User avatar
fincs
Posts: 486
Joined: 30 Sep 2013, 14:17
GitHub: fincs
Location: Seville, Spain
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 13:21

fincs
Windows 10 x64 Build 14393 / AutoHotkey v1.1.24.03
Get SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 - [My project list]
User avatar
joedf
Posts: 4963
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 14:00

Wow, thanks for the link! Didn't know the wiki was up yet.. :P
User avatar
Joe Glines
Posts: 329
Joined: 30 Sep 2013, 20:49
Facebook: https://www.facebook.com/theAutomatorGuru/
Google: https://plus.google.com/105328929654286634910
GitHub: joetazz
Location: Dallas
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 14:44

I'd just purchased BitDefender and it came up with the same issue. Even after I told BitDefender to ignore it, it kept flagging it as a virus. :( I ended up uninstalling BitDefender and giving them a nasty review as I did not think it was a very intuitive program with a poor interface.
User avatar
joedf
Posts: 4963
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 15:09

Malwarebytes! :D
FanaticGuru
Posts: 365
Joined: 30 Sep 2013, 22:25

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 18:01

Many antivirus programs seem to create more problems than they prevent.

I use to use antivirus programs that cost money and they all seem to want to prove they are protecting you by flagging stuff very liberally as a virus. I guess they figure the consumer will keep paying as long as the software is constantly "protecting" them from stuff.

I switched to Microsoft Security Essentials which is free because Microsoft has an interest in making Windows more secure and don't mind giving away a free virus protection to help do that.

I have not had a virus cause damage or false positives cause hassle since I started using Microsoft Security Essentials.

I don't know if Security Essentials is any good or not really but I do know that I am much happier using it. If my computer does have undetected viruses they have not caused me any problems in the past two years and I am definitely glad not to have to deal with false positives that are determined to protect me even against my will.

FG
Hotkey Help - Help Dialog for Currently Running AHK Scripts

AHK Startup - Consolidate Multiply AHK Scripts with one Tray Icon

Google Search, Dictionary, Thesaurus - Quickly Get Information from Specific Web Resources

[Function] Timer - Create and Manage Timers
User avatar
joedf
Posts: 4963
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

31 Dec 2013, 18:18

I guess this is sorta offtopic but, I'll say this: So do I, and it is a fine one ;)
User avatar
nnnik
Posts: 1539
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

08 Jan 2014, 08:08

I have a problem regarding extensions.
I added a command, my .property fil looks like this:

Code: [Select all] [Download] (Untitled.txt)GeSHi © Codebox Plus

# Write properties specific to this extension here
command.name.1.*=Compile MCode
command.subsystem.1.*=3
command.1.*=compile_MCode
command.mode.1.*=savebefore:no

It calls the function compile_MCode wich looks like this for testing purposes:

Code: [Select all] [Download] (Untitled.txt)GeSHi © Codebox Plus

function compile_MCode()
print('test')
end

Now the problem:
The Command is listed in the extras sub menu as long as I dont open an Autohotkey Script, what am I doing wrong?
I am not afraid of many things. But I do fear fear.
User avatar
fincs
Posts: 486
Joined: 30 Sep 2013, 14:17
GitHub: fincs
Location: Seville, Spain
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

08 Jan 2014, 11:39

Command #1 is 'Quick Run' for .ahk files; you're using a colliding command ID. In the mean time before I get to add dynamic command ID allocation for extensions (in order to avoid collisions), use #3. (1, 2, and 21 to 36 are taken).
fincs
Windows 10 x64 Build 14393 / AutoHotkey v1.1.24.03
Get SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 - [My project list]
User avatar
nnnik
Posts: 1539
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

08 Jan 2014, 18:52

Thanks for the fast answer :D
I am not afraid of many things. But I do fear fear.
User avatar
fincs
Posts: 486
Joined: 30 Sep 2013, 14:17
GitHub: fincs
Location: Seville, Spain
Contact:

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

15 Jan 2014, 08:58

I just issued a hotfix that adds support for AutoHotkey v1.1.14's Finally block. If you are not prompted to download it, you can manually instruct S4AHK to do it by right-clicking on the Toolbar and selecting "Check for updates...".
fincs
Windows 10 x64 Build 14393 / AutoHotkey v1.1.24.03
Get SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 - [My project list]

Return to “Scripts and Functions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests