Page 1 of 33

SciTE4AutoHotkey v3.0.06.01 [Updated October 12 2014]

Posted: 01 Oct 2013, 17:01
by fincs
Imagev3.0.06.01
Image

SciTE4AutoHotkey (screenshot) is a SciTE-based AutoHotkey script editor. It provides:
  • Syntax highlighting
  • Calltips (also known as IntelliSense)
  • AutoComplete
  • AutoIndent
  • AutoHotkey help integration
  • Abbreviations
  • Editing macros
  • Debugging support (requires AutoHotkey v1.1+)
  • Tools for AutoHotkey scripting
  • A toolbar that enables easy access to the tools

Website
Supported OSes: Windows XP SP3+ (32-bit), Windows Vista (32/64-bit), Windows 7 (32/64-bit), Windows 8.x (32/64-bit) and Windows 10 (32/64-bit)

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

Posted: 01 Oct 2013, 17:26
by joedf
Cool! you posted it here! :D
Would it be a good idea to have a topic for SciTE4AutoHotkey themes/color schemes?

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

Posted: 01 Oct 2013, 17:40
by DataLife
joedf wrote:Cool! you posted it here! :D
Would it be a good idea to have a topic for SciTE4AutoHotkey themes/color schemes?

+1

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

Posted: 01 Oct 2013, 18:07
by joedf
@DataLife, where should it be posted? :)

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

Posted: 01 Oct 2013, 18:56
by DataLife
joedf wrote:@DataLife, where should it be posted? :)

I'm not sure where, but since the theme would not be a script or function then it could not go here.

Maybe in the Other Utilities & Resources section with a link to it in Scite4Autohotkeys main post.

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04 [Updated Aug 14 2013]

Posted: 01 Oct 2013, 19:03
by joedf
Ok, i have created the topic: "SciTE4AutoHotkey Themes".
viewtopic.php?f=22&t=69

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 24 Dec 2013, 07:57
by fincs
SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 - mostly a bugfix/cleanup/hotfix accumulation release

Changes and new features:

Upgraded to SciTE/Scintilla 3.3.7.

AutoHotkey v1.1.13 syntax definition updates.

VisualStudio is now the default style (except on Windows XP due to its lack of the Consolas font).


Bug-fixes:

New extension: Lua scripts are now created without UTF-8 BOM.

Toolbar: minor button size DPI tweak.

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 26 Dec 2013, 01:27
by FanaticGuru
Is there somewhere to see a complete list of keyboard shortcuts?

I recently discovered the keypad + - and Ctrl + - by accident.

Keypad + Toggle current fold
Keypad - Toggle Commenting

Ctrl Keypad + Increase Font Size
Ctrl Keypad - Decrease Font Size

Makes me wonder what other gems I might be missing.

FG

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 26 Dec 2013, 05:39
by Joe Glines
Your post made me wonder what I was missing. I found these here. They don't all work but many do.
Image

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 12:17
by crazy_bull
When I attempt to download the installer file or the .zip file, I get the following message from my antivirus program:

The page you are trying to access contains Trojan.GenericKD.1475268!

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 13:21
by fincs

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 14:00
by joedf
Wow, thanks for the link! Didn't know the wiki was up yet.. :P

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 14:44
by Joe Glines
I'd just purchased BitDefender and it came up with the same issue. Even after I told BitDefender to ignore it, it kept flagging it as a virus. :( I ended up uninstalling BitDefender and giving them a nasty review as I did not think it was a very intuitive program with a poor interface.

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 15:09
by joedf
Malwarebytes! :D

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 18:01
by FanaticGuru
Many antivirus programs seem to create more problems than they prevent.

I use to use antivirus programs that cost money and they all seem to want to prove they are protecting you by flagging stuff very liberally as a virus. I guess they figure the consumer will keep paying as long as the software is constantly "protecting" them from stuff.

I switched to Microsoft Security Essentials which is free because Microsoft has an interest in making Windows more secure and don't mind giving away a free virus protection to help do that.

I have not had a virus cause damage or false positives cause hassle since I started using Microsoft Security Essentials.

I don't know if Security Essentials is any good or not really but I do know that I am much happier using it. If my computer does have undetected viruses they have not caused me any problems in the past two years and I am definitely glad not to have to deal with false positives that are determined to protect me even against my will.

FG

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 31 Dec 2013, 18:18
by joedf
I guess this is sorta offtopic but, I'll say this: So do I, and it is a fine one ;)

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 08 Jan 2014, 08:08
by nnnik
I have a problem regarding extensions.
I added a command, my .property fil looks like this:

Code: [Select all] [Download] (Untitled.txt)GeSHi © Codebox Plus

# Write properties specific to this extension here
command.name.1.*=Compile MCode
command.subsystem.1.*=3
command.1.*=compile_MCode
command.mode.1.*=savebefore:no

It calls the function compile_MCode wich looks like this for testing purposes:

Code: [Select all] [Download] (Untitled.txt)GeSHi © Codebox Plus

function compile_MCode()
print('test')
end

Now the problem:
The Command is listed in the extras sub menu as long as I dont open an Autohotkey Script, what am I doing wrong?

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 08 Jan 2014, 11:39
by fincs
Command #1 is 'Quick Run' for .ahk files; you're using a colliding command ID. In the mean time before I get to add dynamic command ID allocation for extensions (in order to avoid collisions), use #3. (1, 2, and 21 to 36 are taken).

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 08 Jan 2014, 18:52
by nnnik
Thanks for the fast answer :D

Re: SciTE4AutoHotkey v3.0.04.01 [Updated Dec 24 2013]

Posted: 15 Jan 2014, 08:58
by fincs
I just issued a hotfix that adds support for AutoHotkey v1.1.14's Finally block. If you are not prompted to download it, you can manually instruct S4AHK to do it by right-clicking on the Toolbar and selecting "Check for updates...".