Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

Advanced Macro Recorder/Editor.

Moderator: Pulover

chango
Posts: 11
Joined: 27 May 2017, 12:10

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

27 May 2017, 18:22

I cant seem to find the "rand" function in Pulover's macro maker can anyone help ?
chango
Posts: 11
Joined: 27 May 2017, 12:10

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

27 May 2017, 18:31

Ok I found it dohhh

Use the Random command in the Run / File / String / Misc. window to generate a random number. The command will save the number inside a variable of your choice. Use this variable inside commands like Sleep enclosed in percent signs, e.g. %Rand% and directly inside functions and expressions, e.g. MyArray[Rand].
gAlexUA
Posts: 1
Joined: 09 Jun 2017, 09:28

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

09 Jun 2017, 09:35

Hi,
Could you tell me how to use the RegExMatch function ("abcXYZ123", "abc (. *) 123", SubPat) and outputting a message with the variable SubPat1 in Macro Creator Pulover?
MKARMAN

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

13 Jun 2017, 18:06

Hello!
I'm new to this system, but was wondering is it possible to create an input box in Pulover's Macro Creator? I would like it to be able to prompt an input box and then be able to save that input into a variable.
Thanks,
Mark
hasantr
Posts: 6
Joined: 05 Apr 2016, 14:18

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

17 Jun 2017, 12:35

MKARMAN wrote:Hello!
I'm new to this system, but was wondering is it possible to create an input box in Pulover's Macro Creator? I would like it to be able to prompt an input box and then be able to save that input into a variable.
Thanks,
Mark



Image


I do not know english. I was not sure, but I think you wanted to do it.
dresdres

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

17 Jun 2017, 12:57

Hi, I am trying to do bacic copy and paste from excel to a web based app. I tried using the record button but when i play back everything goes haywire. Is this software compatible with windows 10?
hasantr
Posts: 6
Joined: 05 Apr 2016, 14:18

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

17 Jun 2017, 13:59

Hi dresdres.

Compatible with Windows 10. Try uninstalling and reloading the application. Maybe you can try the portable version.

Perhaps it will be tiring if you create each step yourself instead of using the registration process, but can guarantee that it works well.


Image

Occasionally it becomes a problem for novice users when the mouse coordinates are windows. Set to Screen.
Last edited by hasantr on 17 Jun 2017, 14:02, edited 1 time in total.
hasantr
Posts: 6
Joined: 05 Apr 2016, 14:18

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

17 Jun 2017, 14:02

dresdres wrote:Hi, I am trying to do bacic copy and paste from excel to a web based app. I tried using the record button but when i play back everything goes haywire. Is this software compatible with windows 10?


I can not help much because I do not speak English. Sorry.
mkarman728
Posts: 1
Joined: 01 Apr 2017, 18:41

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

26 Jun 2017, 10:50

hasantr wrote:
MKARMAN wrote:Hello!
I'm new to this system, but was wondering is it possible to create an input box in Pulover's Macro Creator? I would like it to be able to prompt an input box and then be able to save that input into a variable.
Thanks,
Mark



Image


I do not know english. I was not sure, but I think you wanted to do it.


THANK YOU!!!! :D :D :D
Yoshi

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

28 Jun 2017, 04:29

Hello,
When the PMC get data from Excel and save it to variable, it crashes very very often. (windows 10 & windows 8)

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

17|[LoopStart]|LoopStart|100|0|Loop||||0xFFFF80|
18|[Expression]|Name[A_Index] := RegExReplace(XL.ActiveCell.Offset(0,0).Value, "\r\n$","")`nsurname[A_Index] := RegExReplace(XL.ActiveCell.Offset(0,1).Value, "\r\n$","")`nphone[A_Index] := RegExReplace(XL.ActiveCell.Offset(0,2).Value, "\r\n$","")`nXL.ActiveCell.Offset(1,0).Select|1|0|Expression||||0xFFFF80|
19|[LoopEnd]|LoopEnd|1|0|Loop||||0xFFFF80|


Since Pulover is busy, does anyone know how to fix this bug (in source code for windows)?
jimi_hendrix2017

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

04 Jul 2017, 19:47

First off, I wanted to thank Pulover for his macro creator. Awesome free tool :D

Im running into a few issue that I was hoping that someone could help me with.

Im working with internet explorer and identified the Page Element ID i would like to put a value into. Creating a single line macro, it works great. When I place it into a series of macros, the page element never is found. I have the "wait for page to load" check box check but to no avail. What am i doing wrong?

Im also not having much luck with communication with excel. I need to connect to excel (any worksheet) each time that i open up the macro before I run it, otherwise it will never communicate. Any thoughts?

Thanks in advance
jimi_hendrix2017
Posts: 5
Joined: 04 Jul 2017, 19:49

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

04 Jul 2017, 20:03

First off, Thank you Pulover for making AHK even EASIER to script. :-D

I am having some trouble getting the communication to IE and to Excel working smoothly.

A) I found the element ID that i would like to put a string into. Using a single line macro, the command works great but upon adding it to the larger macro it doesnt ever find the element ID even though the page is open. I do have the "wait for page to load" check box checked but to no avail. Any suggestions?

B) Also with the internet explorer com interface after selecting the Element that I would like to place a value into a webpage is chosen, I do not understand why this gets refreshed after each time the macro is ran. I.E i want to communicate with window A, element is in window A. I run the macro and if window A is not present it defaults to a blank window and opens up another occurrence of IE..then it is saved to always open up a blank page. How can i lock it to stay with a particular page. Hope this makes sense?

C) I noticed that each time I start Pulover macro creator I have to start a communication with excel (any random worksheet does the trick). This is a nuisance and it does seem like I skipped a step, did I or is this just how it is?

Thanks in advance
alex321
Posts: 1
Joined: 05 Jul 2017, 14:34

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

05 Jul 2017, 14:51

Hello.

What is the escape character for a quotation mark inside a string in Macro Creator?

var := Chrome\43.0.2357.65\chrome.exe --user-data-dir="..\User Data\43" --chrome-version=43.0.2357.65

this part "..\User Data\43"

Not working:
\"
""
'"

Thank you.
patbarb
Posts: 1
Joined: 09 Jul 2017, 23:20

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

09 Jul 2017, 23:40

Just want to thank you for this software. It's helping me automate a tedious copy/paste between windows task at work right now. This makes my job so-o-o-o much easier. You can be sure I made a donation. Thanks!
CAH9t
Posts: 5
Joined: 15 Jul 2017, 11:12

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

16 Jul 2017, 09:31

I've encountered a bit of a problem in that wonderful app.
Can't record a single controlclick.

Code: [Select all] [Expand] [Download] GeSHi © Codebox Plus


and so on with no Cclicks at all. Option is on (I've even checked it on-line via recording.ahk - it's always "1" and always no dice)
My ahk version is the latest 1.1.26.01. Checked on different pcs - win7 and winXp, and sourcecode and executable--same result.
I don't know what to think honest. It obviously shouldn't be common. Maybe I need to attend church more often :dance:

Thanks, anyway.

ps. Some helpful info rel-button doesn't work properly either - it's only press (toggle doesn't react) end with no coordinates "Click, Rel 0, 0 Left, , Down"
beebee
Posts: 1
Joined: 17 Jul 2017, 07:58

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

17 Jul 2017, 10:03

Hello! Thank you for your software

I was curious while using this program. Is there random coordinate feature at mouse control? I need this feature very much, but I can not find it. instead I can use a random function instead, but it's too much.

I would be very happy if someone could answer, Thanks
CORDADO
Posts: 1
Joined: 20 Jul 2017, 14:46

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

20 Jul 2017, 14:54

Hello. Is it possible to create a macro like this in MACROCREATOR?

#IfWinActive ahk_class Notepad
^!c::MsgBox You pressed Control+Alt+C in Notepad.
#IfWinActive ahk_class WordPadClass
^!c::MsgBox You pressed Control+Alt+C in WordPad.
#IfWinActive
^!c::MsgBox You pressed Control+Alt+C in a window other than Notepad/WordPad.

And this other macro?


Hotkey, IfWinActive, ahk_class Notepad
Hotkey, ^!c, MyLabelForNotepad
Hotkey, IfWinActive, ahk_class WordPadClass
Hotkey, ^!c, MyLabelForWordPad
Hotkey, IfWinActive
Hotkey, ^!c, MyLabelForAllOtherWindows


Thank you!!!

Return to “Pulovers Macro Creator”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest