Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

Advanced Macro Recorder/Editor.

Moderator: Pulover

Danielsan73
Posts: 16
Joined: 07 Nov 2014, 10:20

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

31 Mar 2017, 14:12

Musa wrote:can anyone help me installing this on my macbook.???
$!00 to anyone who can help me get this running


Try Parallels Desktop lite is free now.

https://itunes.apple.com/au/app/parallels-desktop-lite/id1085114709?mt=12
Hyunsen
Posts: 1
Joined: 14 Apr 2017, 05:01

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

14 Apr 2017, 05:20

While the image has been found and it keeps clicking the image. I want to put another "image found" if a certain image has been found while clicking i want it to be stop.
example: repeatedly clicking the button > pops up a reward message > [image found] stop> repeat
sorry for the english and im new to this
Spoiler
wirry
Posts: 1
Joined: 15 Apr 2017, 23:31

Re: Macro Creator v4.1.1 - Automation Tool (Recorder & Write

15 Apr 2017, 23:55

rmcallister55 wrote:Hi, The script I am attaching works great the first run through. When it goes to the second loop, it does not pause. I think it just sets errorlevel = 1, and keeps going. This is not how the script is written. It is not supposed to continue until it finds the image in the search. Can you help me figure out how to make the script pause for the image until it finds the image on subsequent loops.

Code: [Select all] [Expand] [Download] (Untitled.txt)GeSHi © Codebox Plus



Hi Admin, is this issue had solved on current version? I've a same issue that the loop not work after second / greater loop while using the image search, it will not pause the command to check the image first.

Thank you.
Flipscript
Posts: 1
Joined: 18 Apr 2017, 10:38

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

18 Apr 2017, 12:26

Hey guys,

first of all thanks to the creators of autohotkey, to pulover for his macro app and to the whole community for their help and support!
I’m new to scripting so my questions are kinda ridiculous, though everyone has to start somewhere and despite of my internet research i ran out of ideas to solve my problems.

1. Where can I find the command „SetWorkingDir“ in Pulover’s Macro Creator?
2. Can i set default paths in Pulover’s Macro Creator for opening projects and the „export to ahk“ function?
3. I’m working on portablizing some programs and as far as i can see setting variables and relative paths are crucial for this purpose. I want to use the command „Iniwrite“ with relative path specifications for an ini-file that is located in the same root folder as the script but in a different directory. So let’s say there are the following two directories:
-> Root-Folder\Folder 1\test.ahk
-> Root-Folder\Folder 2\test.ini
Now, if the script „test.ahk“ is run it shall write some values to the „test.ini“ file. What would be the correct relative path for this purpose?
My idea with my limited knowledge so far is to set the A_WorkingDir to %A_ScriptDir%\..\..
This way the variable %A_WorkingDir% should refer to the Root-Folder and then i could set the path for the command „IniWrite“ to %A_WorkingDir%\Folder 2\test.ini
Most likely an awkward solution and i even don't know what the actual purpose of the working directory is.
So here we go, is there an easier way or what would be a good solution for my issue?

Thanks in advance!
jackdripper
Posts: 1
Joined: 23 Apr 2017, 09:54

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

23 Apr 2017, 10:01

Hello! Can I get the program to read the file (Loop, Read) in a language other than English?
OrangeView
Posts: 7
Joined: 20 Apr 2017, 10:03

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

29 Apr 2017, 12:15

I am trying to add an if statement to my script in Pulover but am having trouble.
I need it to know if Corel Photo paint is open or not. If it is open continue with the script if not open the Corel.exe file then continue with the script. I have tried this>

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

IfWinExist, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
{
}
Else
{
Run, CorelPP.exe


I do not know how to tell it to continue with the script if it is already open and how to end the script.
guest3456
Posts: 2076
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

29 Apr 2017, 21:01

OrangeView wrote:I am trying to add an if statement to my script in Pulover but am having trouble.
I need it to know if Corel Photo paint is open or not. If it is open continue with the script if not open the Corel.exe file then continue with the script. I have tried this>

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

IfWinExist, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
{
}
Else
{
Run, CorelPP.exe


I do not know how to tell it to continue with the script if it is already open and how to end the script.



maybe something like this:

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

IfWinNotExist, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
{
Run, CorelPP.exe
WinWait, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
}

; ... rest of script here


OrangeView
Posts: 7
Joined: 20 Apr 2017, 10:03

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

29 Apr 2017, 21:54

guest3456 wrote:
OrangeView wrote:I am trying to add an if statement to my script in Pulover but am having trouble.
I need it to know if Corel Photo paint is open or not. If it is open continue with the script if not open the Corel.exe file then continue with the script. I have tried this>

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

IfWinExist, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
{
}
Else
{
Run, CorelPP.exe


I do not know how to tell it to continue with the script if it is already open and how to end the script.



maybe something like this:

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

IfWinNotExist, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
{
Run, CorelPP.exe
WinWait, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
}

; ... rest of script here



I got it now! Plus when I originally made it the closing bracket did not show up.
Thanks for the help!

Code: [Select all] [Download] GeSHi © Codebox Plus

IfWinNotExist, Corel PHOTO-PAINT X7 (64-Bit) ahk_class Corel PHOTO-PAINT17
{
Run, CorelPP.exe
}
nightcrawler504

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

02 May 2017, 07:39

So made a macro and works great, its supposed to run a set of clicks based on search image with if and else conditions over a game I'm playing on nox android emulator.

Problems comes when I try to run the same macro the next day, it no longer works, logic is correct, found that reinserting all searched images of the search image conditions fixes issue. Images I reinsert are the same as the ones of the day before, its a long macro and reinserting images takes too long, also I actually want to grow it to do other tasks so its not an option to have to reinsert images on the daily.

Could somebody please help, I'm running latest nox and pulover
KeronCyst

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

11 May 2017, 17:31

nightcrawler504, I don't have an answer for you but just a workaround: maybe you can set up another script that will reload the images for you!
nightcrawler504

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

12 May 2017, 07:07

Yeah thanks, not an option though, I'm using another macro creator at the moment that does the job, I'm in evaluation so hope to figure a solution before evaluation ends, thinking somewhere in the lines as to not search for exact image, just haven't had the time to look deep into it, or even know if it can be done, so we will see thanks anyway its nice to know at least that there is a live community, slow one but alive :D
Cpy

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

13 May 2017, 06:37

Does anyone knows how V5 macros changed compared to V4? Is there any easy way to convert them? My V4 macro loaded in V5 absolutely does not work.
Slawomir

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

13 May 2017, 08:10

Hi,
I have made loop in a loop, and I want in this inner loop the breaker for both loops, when doing break loop that breaks only loop in, staying in external loop, and I do not want that
please hep
Thenk You.
User avatar
boiler
Posts: 1991
Joined: 21 Dec 2014, 02:44

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

13 May 2017, 11:42

I don't know how you would tell it this in PMC, but in pure AHK, you break two levels of loops with Break, 2. See the Break documentation.
Allinall8

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

14 May 2017, 05:28

Hi, I'm trying to use user defined functions for the 1st time in the Macrocreator, but i can't seem to get it to work, i've tried just copy and pasting into expressions which didn't work, and i've tried recreating it step by step with the macro creator, but i can't say i know what every bit of code actually means and how to recreate that with the Macro creator. Can anyone tell me what i need to do to get it to work in the Macrocreator?
Thanks.

This code i found via google is for recognizing a already open internet explorer tab/window.



Code: [Select all] [Expand] [Download] (Untitled.ahk)GeSHi © Codebox Plus

3600
Posts: 16
Joined: 20 May 2017, 11:42

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

21 May 2017, 00:19

Code: [Select all] [Expand] [Download] GeSHi © Codebox Plus


1. its not detecting pixle change in the zone i created and not playing sound what wrong in it ?
User avatar
boiler
Posts: 1991
Joined: 21 Dec 2014, 02:44

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

21 May 2017, 05:27

Your script ends the first time through the loop if it doesn't find the color because of these lines:

Remove those so it can continue looping until it finds the color.
3600
Posts: 16
Joined: 20 May 2017, 11:42

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

21 May 2017, 09:18

boiler wrote:Your script ends the first time through the loop if it doesn't find the color because of these lines:

Remove those so it can continue looping until it finds the color.


Done
do you know how can i use this picture
Image

i want that when it move it will trigger LMB but cant find a good way and with pixels its very buggy (i think the transparent make it buggy since this image is always on screen but the background change)
User avatar
boiler
Posts: 1991
Joined: 21 Dec 2014, 02:44

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

21 May 2017, 11:18

The picture isn't visible in your post.

Generally, use ImageSearch, and only include the portion of the picture that won't change due to background or whatever (or use the Trans option in ImageSearch and color the pixels that could change with your chosen Trans color).
ozz

Re: Pulover's Macro Creator v5.0.5 - The Complete Automation Tool

25 May 2017, 11:05

this thing really needs a way to control mouse speed other then mouse delay. any type of system built to find non human like movements eats this thing up. ahk has some great functions for this just needs to be built into macro creator. Ive made some really complex scripts using this only to be taxed by the man because of the super fast non human like interaction with systems built to find this type of activities.

Return to “Pulovers Macro Creator”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest