Setup Notepad++ for AutoHotkey

Discuss features, issues, about Editors for AHK
User avatar
HinkerLoden
Posts: 93
Joined: 23 Mar 2016, 07:50
GitHub: HinkerLoden

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

15 Apr 2016, 15:02

I found few commands if forgot or didnt ordered in the right. Some fine tuning is in progress. But working good for me. Only the option to set up the mark background i cant find.
F_r_o

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

27 May 2016, 10:12

Hello guys, I am having the same trouble as NottMee, in that I have the auto-completion working fine, but parameter tool-tips fail to show. I have ticked "Function parameters hint on input"

Windows 8.1
AHK 1.1.23.05
Notepad++ v6.9.2
User avatar
lmstearn
Posts: 129
Joined: 11 Aug 2016, 02:32
GitHub: lmstearn

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

22 Aug 2016, 08:35

HinkerLoden wrote:I was really going crazy...

Ditto: The "Current Line Background" for bright text was too dark. Fixed now, and thanks!
:arrow: itros "ylbbub eht tuO kaerB" a ni kcuts m'I pleH
User avatar
jNizM
Posts: 2207
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

22 Sep 2016, 06:57

Notepad++ 7 new features and bug-fixes:

Code: [Select all] [Expand] [Download] GeSHi © Codebox Plus



Contra x64-bit version:
- Old plugins do not work (like the RunMe Plugin)
[AHK] 1.1.26.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1703) x64
My GitHub Profile | Donations are appreciated if I could help you
User avatar
Masonjar13
Posts: 1033
Joined: 20 Jul 2014, 10:16
GitHub: Masonjar13
Location: Не Россия

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

22 Sep 2016, 17:21

I'll just leave this here.. :)

AutoHotkey (Scintilla) Lexer: https://autohotkey.com/boards/viewtopic ... 3&p=110795
User avatar
kczx3
Posts: 378
Joined: 06 Oct 2015, 21:39

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

27 Sep 2016, 09:09

jNizM wrote:Notepad++ 7 new features and bug-fixes:

Code: [Select all] [Expand] [Download] GeSHi © Codebox Plus



Contra x64-bit version:
- Old plugins do not work (like the RunMe Plugin)


It seems that I am not able to fold code blocks after updating to NP++ 7. Anyone else seeing this as well?
User avatar
Masonjar13
Posts: 1033
Joined: 20 Jul 2014, 10:16
GitHub: Masonjar13
Location: Не Россия

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

27 Sep 2016, 15:56

kczx3 wrote:It seems that I am not able to fold code blocks after updating to NP++ 7. Anyone else seeing this as well?

Works fine for me. Using the 64-bit version on W7.
User avatar
kczx3
Posts: 378
Joined: 06 Oct 2015, 21:39

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 07:00

Doesn't work for AHK files but does for PHP.

I tried attaching screenshots but they aren't working.
User avatar
jNizM
Posts: 2207
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 07:04

No problem here too.

What you can try is uninstall notepad++ and delete leftover folders and files in programm and appdata. After this install npp again.
[AHK] 1.1.26.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1703) x64
My GitHub Profile | Donations are appreciated if I could help you
User avatar
kczx3
Posts: 378
Joined: 06 Oct 2015, 21:39

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 07:24

Another thing I would love to figure out with np++ for the AHK lanuage is how to make it act like it does when editing a PHP file. If you enter a {, it adds the closing brace. My install does do this with AHK files as that is simply a preference. But in PHP, if you then hit Enter, it auto indents the next line by one tab and places the closing curly brace on the next line, back into position.
User avatar
jNizM
Posts: 2207
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 08:07

These are my settings.
It adds the closed brackets instand after I open 1
e.g. -> press { adds } to -> {} (the cursor is in the middle of both {|}) if i hit than enter it moves the 2nd brackets into the next line
Image
[AHK] 1.1.26.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1703) x64
My GitHub Profile | Donations are appreciated if I could help you
User avatar
kczx3
Posts: 378
Joined: 06 Oct 2015, 21:39

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 09:15

AHK after typing { and then hitting enter:
Image

PHP after typing { and then hitting enter:
Image

It's hard to tell but with PHP, it also indents the blank line by one tab. So you can immediately start coding your function or code block.
User avatar
jNizM
Posts: 2207
Joined: 30 Sep 2013, 01:33
GitHub: jNizM
Contact:

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 09:41

Added a feature-request in Notepad++ for this.
Now we need to wait for a reply from the developer "Don Ho".
[AHK] 1.1.26.01 x64 Unicode | [WIN] 10 Pro (Version 1703) x64
My GitHub Profile | Donations are appreciated if I could help you
User avatar
kczx3
Posts: 378
Joined: 06 Oct 2015, 21:39

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

28 Sep 2016, 12:56

jNizM wrote:Added a feature-request in Notepad++ for this.
Now we need to wait for a reply from the developer "Don Ho".


Links so I can up-vote it?
freespacing
Posts: 20
Joined: 28 Sep 2016, 11:14
Contact:

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

05 Oct 2016, 11:33

@jNizM Thank you for keeping your top post up to date.

@vangogh's dark theme is looking great for me on top of the Black Board style.
Prior to this I was using EditPad Pro (my main text editor) for which someone made an ahk file, but no auto-complete.

Not sure but that default font might be Courier. Will probably switch to Consolas.

Image
User avatar
kczx3
Posts: 378
Joined: 06 Oct 2015, 21:39

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

05 Oct 2016, 12:47

freespacing wrote:Not sure but that default font might be Courier. Will probably switch to Consolas.


I used Consolas across the board. Love it.
KusochekDobra
Posts: 13
Joined: 25 Apr 2016, 18:00

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

18 Dec 2016, 14:06

Hello everyone!
I use "notepad++ v7.2.2" and do not understand, how to install plugin FunctionList. Zip with all content "notepad++" now a have this plugin and him "functionlist.xml" do not have a rule for AHK, described in "FunctionListRule.xml" in the plugin located in "sourceforge.net". Rule in this thread - is not working properly showing everything, including variable after a name which is a sign ":".
Help me in this question please. And sorry for my bad english.
SirRFI
Posts: 141
Joined: 25 Nov 2015, 16:52

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

20 Jan 2017, 09:18

Thanks for the syntax, using it for years now.



At some point code grouping broke:
Image
Left is proper, using Windows End Of Line characters (EOL, \r\n). Right is Unix EOL style (\n), creating random groups.
Is there a way to fix it?
User avatar
boiler
Posts: 1696
Joined: 21 Dec 2014, 02:44

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

19 Feb 2017, 10:16

KusochekDobra wrote:Hello everyone!
I use "notepad++ v7.2.2" and do not understand, how to install plugin FunctionList. Zip with all content "notepad++" now a have this plugin and him "functionlist.xml" do not have a rule for AHK, described in "FunctionListRule.xml" in the plugin located in "sourceforge.net". Rule in this thread - is not working properly showing everything, including variable after a name which is a sign ":".
Help me in this question please. And sorry for my bad english.

Did you edit the file functionList.xml as was described in the other thread? Perhaps you didnn't add the new information in the correct location in that file. Can you post the contents of your function list.xml file? Please put it between [code][/code] tags.
User avatar
boiler
Posts: 1696
Joined: 21 Dec 2014, 02:44

Re: Setup Notepad++ for AutoHotkey

19 Feb 2017, 10:19

SirRFI wrote:Left is proper, using Windows End Of Line characters (EOL, \r\n). Right is Unix EOL style (\n), creating random groups.
Is there a way to fix it?

Are you saying it used to work with both cases but now it doesn't if the EOL is only \n? Can you re-save your files so it has both?

Return to “Editors”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest